Speeltuinvereniging (sinds 2008)
Actuele informatie

Voor actuele informatie:

raadpleeg onze Facebook pagina.

In de speeltuin mag NIET worden gerookt.
Betalen alleen contant

Als speeltuinvereniging trachten we de kosten zo laag mogelijk te houden. Aanschaf van een PIN automaat en de bijkomende kosten zijn voor ons niet haalbaar. U kunt dus alleen contant afrekenen.

Pinnen is NIET mogelijk.

Graag kleingeld

We verzoeken u dringend om gepast te betalen.

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen papiergeld van € 50 of hoger.

Gearchiveerd per maand

Halloween Optocht

Na 2 jaar corona ellende,  mocht het weer, vrijdag 

28 oktober was weer de grote Halloween Optocht plaats in Nieuwerkerk aan den IJssel. En met inzet van vele vrijwilligers , kan de organisatie van dit grote evenement met een tevreden blik terugkijken.

Waar het op een doorgaande vrijdagavond vrij rustig is in de Nieuwerkerkse straten, was het deze avond behoorlijk griezelig. Zombies, spoken, heksen en andere enge verschijningen verzamelden zich aan het begin van de avond voor snackbar Verhage in winkelcentrum Dorrestein. De fastfood winkel in Nieuwerkerk, al jaren trotse sponsor van de Halloween-optocht, trakteerde de aanwezigen op wat lekkers.

Nadat wethouder Frans Klovert rond 19:00 uur het startsein gaf voor de steeds populairder wordende wandeltocht liepen er vele deelnemers, groot en klein, door de straten richting de speeltuinvereniging. 

De opkomst was deze avond ver boven alle verwachtingen, de organisatie schat dat er meer dan 550 deelnemers mee wandelden. Dit zorgde er even voor dat er wat oponthoud ontstond op het Kleuterpad. Lopers werden daar de stuipen op het lijf gejaagd door De Witte bruid, een geestverschijning die volgens zeggen eerder haar man had vermoord.

Op het Kleuterpad beleefden wandelaars angstige momenten.

Maar ook op de Polderdreef hadden de bewoners er alles aan gedaan om de langslopende stoet ´Halloween-gangers´ te vermaken en te laten schrikken. Diverse bewoners hadden voor de gelegenheid hun huis versierd in Halloween-sfeer en werd men getrakteerd op griezelige situaties. Eerst een optreden van Red dance, dan snel door naar de speeltuin. 

 De Speeltuin, omgetoverd tot 1 groot spookhuis zelf was het aankomstpunt van de optocht

Er was warme chocolademelk voor de deelnemers,  er was een heuse foto shoot, waar prijsjes te winnen waren, beschikbaar gesteld door Villa Dorrestein. 

Er was een voel spel , er werd geschminkt en er waren veel snoepjes

Een fantastische afsluiting van het speeltuin seizoen. 

In maart gaan de deuren weer open. 

Tot volgend jaar. 

Prettige kerstdagen en een Happy New Year.