Speeltuinvereniging (sinds 2008)
Actuele informatie

Voor actuele informatie:

raadpleeg onze Facebook pagina.

In de speeltuin mag NIET worden gerookt.
Betalen alleen contant

Als speeltuinvereniging trachten we de kosten zo laag mogelijk te houden. Aanschaf van een PIN automaat en de bijkomende kosten zijn voor ons niet haalbaar. U kunt dus alleen contant afrekenen.

Pinnen is NIET mogelijk.

Graag kleingeld

We verzoeken u dringend om gepast te betalen.

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen papiergeld van € 50 of hoger.

Gearchiveerd per maand

Maandelijkse archieven: oktober 2022

Halloween Optocht

Na 2 jaar corona ellende,  mocht het weer, vrijdag 

28 oktober was weer de grote Halloween Optocht plaats in Nieuwerkerk aan den IJssel. En met inzet van vele vrijwilligers , kan de organisatie van dit grote evenement met een tevreden blik terugkijken.

Waar het op een doorgaande vrijdagavond vrij rustig is in de Nieuwerkerkse straten, was het deze avond behoorlijk griezelig. Zombies, spoken, heksen en andere enge verschijningen verzamelden zich aan het begin van de avond voor snackbar Verhage in winkelcentrum Dorrestein. De fastfood winkel in Nieuwerkerk, al jaren trotse sponsor van de Halloween-optocht, trakteerde de aanwezigen op wat lekkers.

Nadat wethouder Frans Klovert rond 19:00 uur het startsein gaf voor de steeds populairder wordende wandeltocht liepen er vele deelnemers, groot en klein, door de straten richting de speeltuinvereniging. 

De opkomst was deze avond ver boven alle verwachtingen, de organisatie schat dat er meer dan 550 deelnemers mee wandelden. Dit zorgde er even voor dat er wat oponthoud ontstond op het Kleuterpad. Lopers werden daar de stuipen op het lijf gejaagd door De Witte bruid, een geestverschijning die volgens zeggen eerder haar man had vermoord.

Op het Kleuterpad beleefden wandelaars angstige momenten.

Maar ook op de Polderdreef hadden de bewoners er alles aan gedaan om de langslopende stoet ´Halloween-gangers´ te vermaken en te laten schrikken. Diverse bewoners hadden voor de gelegenheid hun huis versierd in Halloween-sfeer en werd men getrakteerd op griezelige situaties. Eerst een optreden van Red dance, dan snel door naar de speeltuin. 

 De Speeltuin, omgetoverd tot 1 groot spookhuis zelf was het aankomstpunt van de optocht

Er was warme chocolademelk voor de deelnemers,  er was een heuse foto shoot, waar prijsjes te winnen waren, beschikbaar gesteld door Villa Dorrestein. 

Er was een voel spel , er werd geschminkt en er waren veel snoepjes

Een fantastische afsluiting van het speeltuin seizoen. 

In maart gaan de deuren weer open. 

Tot volgend jaar. 

Prettige kerstdagen en een Happy New Year.

Winterslaap

Vanaf 1 november gaat de speeltuin in winterslaap; graag zien we jullie in maart 2023 weer terug.

Halloween optocht

Vrijdag 28 oktober organiseren we weer de jaarlijkse Halloween optocht. We starten om 18:45 uur bij snackbar Verhagen Dorrestein. Wethouder Frans Klovert geeft het startschot.

Onderweg zijn er spannende dingen te beleven. We lopen via de aangegeven route ( lakens aan lantaarnpalen) naar Speeltuin De IJsselkids.

Dansgroep Rend Dance verzorgt een spectaculair optreden op het basketbal/voetbal veldje voor de speeltuin. Ook de speeltuin wordt omgetoverd tot Griezeltuin.

Je kan in je mmoiste Halloween outfit op de foto. Villa Dorrestein stelt leuke prijsjes beschikbaar. Doen dus, die fotoshoot. Uiteraard wordt er ook geschminkt en drinken we warme chocolademelk.

Alles is geheel gratis; vrijwillige bijdragen worden natuurlijk op prijs gesteld. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van Speeltuin De IJsselkids.

We komen al in de Halloween stemming

woensdag 19 oktober was Speeltuin De IJsselkids alvast in Halloween stemming. Die dag was er namelijk een BRAiNS activiteit in de speeltuin met als thema Halloween. Zowel de vrijwilligers als de bezoekende kinderen hadden alvast hun Halloween kostuum aangetrokken om er een gezellige middag van te maken. En konden er allerlei spelletjes worden gedaan, zoals muishappen of oogbal gooien. En natuurlijk konden ook de pompoenen niet ontbreken

Ook was een spectaculair optreden van de jongste danseressen van Rend dance. 

Er kon geraden worden hoe zwaar de grote pompoen was; die was wel 112 kilo. 

De kinderen konden ook knutselen bij Inge en er werd geschminkt. 

Kortom er was van alles te doen, voor ieder wat wils.