Speeltuinvereniging (sinds 2008)
Actuele informatie

Voor actuele informatie:

raadpleeg onze Facebook pagina.

In de speeltuin mag NIET worden gerookt.
Betalen alleen contant

Als speeltuinvereniging trachten we de kosten zo laag mogelijk te houden. Aanschaf van een PIN automaat en de bijkomende kosten zijn voor ons niet haalbaar. U kunt dus alleen contant afrekenen.

Pinnen is NIET mogelijk.

Graag kleingeld

We verzoeken u dringend om gepast te betalen.

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen papiergeld van € 50 of hoger.

Gearchiveerd per maand

Maandelijkse archieven: maart 2015

Fiets jij ook mee???

Op vrijdag 1 mei, organiseert de speeltuin in samenwerking met de gemeente Zuidplas een fietspuzzeltocht voor de kinderen. Om half 11, gaat de mini fietspuzzeltocht van start, voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar.  Onder deskundige leiding van enthousiaste begeleiders fietsen de kinderen 5 km door Nieuwerkerk. Onderweg zoeken ze allerlei foto’s en doen leuke spelletjes.

Om 10.35 start de 10 km voor de kinderen van 9 jaar en ouder. Ze starten in groepjes en gaan om de 5 minuten weg. De groepjes bestaat uit ongeveer 5 fietsers. De kinderen fietsen 10 km door Nieuwerkerk.

De kinderen moeten onderweg letters verzamelen en aan het eind van de tocht ontstaat er een woord.Fietscartoon

Wanneer?

Vrijdag 1 mei.

Waar?

Start en finish zijn bij de Reigerhof (aan de kant van de fietsenwinkel).

Hoe laat?

  • De minitour start om 10:30 uur. Deze is voor kinderen t/m 9 jaar en gaat onder begeleiding.
  • De maxitour start vanaf 10:35 uur. Iedere 5 minuten gaat er een groepje  van 5 fietsers weg

Op gevaarlijke punten qua oversteken staan verkeersbegeleiders.

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen

Op Maandag 23 Maart gaan de poorten van Speeltuin “De IJsselkids” om 13.00 open voor het seizoen 2015. Alleen bij regen zijn wij gesloten wil u zeker weten of wij open zijn bel dan het huisje (06 16619890). Wij ontvangen u weer graag vanaf deze datum. We hopen dat dit weer een fantastische seizoen voor u en voor ons zal worden.

Speeltuin opgefrist na NLdoet actie van Oranjefonds

Afgelopen zaterdag 21 maart om half elf was het een drukte van belang bij speeltuin “De IJsselkids” in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een 20tal vrijwilligers, waaronder een flink aantal mannen van de Lions Capelle/Nesseland is daar een flink aantal uren aan het werk geweest om de speeltuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen . Met meer dan 30.000 bezoekers in het afgelopen jaar was dat hard nodig.

Er werd zand uit de zandbak gehaald om de kuilen die uitgesleten waren door het spelen weer op te vullen, en de zandbak werd weer gevuld met heel veel nieuw zand. Er werd geveegd, geschept, geschuurd, geverfd, gezaagd en getimmerd maar ook heel veel koffie gezet, om iedereen even op te warmen, want er stond een stevig koud (en soms nat )windje. Daarna werd er nog een put gegraven bij het kasteel, om de wateroverlast aan te pakken.

Aan het eind was er een broodje kroket, gesponsord door Verhage Dorrestein, en kreeg iedereen een oorkonde en een korting bon van de sponsor van Nldoet: de GAMMA.

Als u nieuwsgierig bent geworden hoe het er nu uitziet, kom dat snel kijken en spelen aan de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel, de vrijwilligers hebben altijd de koffie klaar!

23 maart gaat de speeltuin weer open

Vanaf maandag 23 maart zijn we weer iedere dag open vanaf 1 uur. Kijk voor u komt even op  www.speeltuinijsselkids.nl voor meer informatie of afwijkende openingstijden, of als u ons team wil komen versterken misschien heeft u een paar uurtjes in de week over??

Tot ziens bij ons in de speeltuin, al is het maar voor een kopje koffie, en proef de gezelligheid.