Speeltuinvereniging (sinds 2008)
Actuele informatie

Voor actuele informatie:

raadpleeg onze Facebook pagina.

In de speeltuin mag NIET worden gerookt.
Betalen alleen contant

Als speeltuinvereniging trachten we de kosten zo laag mogelijk te houden. Aanschaf van een PIN automaat en de bijkomende kosten zijn voor ons niet haalbaar. U kunt dus alleen contant afrekenen.

Pinnen is NIET mogelijk.

Graag kleingeld

We verzoeken u dringend om gepast te betalen.

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen papiergeld van € 50 of hoger.

Gearchiveerd per maand

Jaarlijkse archieven: 2013

Indianendorp in de speeltuin

Maandag 26 augustus 2013, start van de Jeugdvakantieweek met het Indianendorp in de speeltuin. Om 12:30 uur begon het spektakel bij de IJsselkids.

De kinderen kwamen in grote getalen naar de speeltuin, het was heerlijk weer en er was van alles te doen voor jong en oud. Er liepen wel 4 paardjes, waar de kinderen een ritje op konden maken. Van een groot paard tot shetland pony’s met een wagentje. Ook konden de dames hun haren mooi laten invlechten. Er was achter op het grasveldje een echt indianendorp, waar kinderen hun eigen wigwam konden maken. Er stonden vuurkorven waar je onder begeleiding je frikandel kon warmen, ook waren er heerlijke marshmallows die je nog kon warmen. Er was ook een knutselteam waar je allerlei leuke indianenspullen kon maken, zoals:

  • Houten ketting
  • Bijl
  • Messen
  • Droomvangers
  • Vredespijp
  • Armbandjes

Natuurlijk kon er ook geschminkt worden, de mooiste gezichtjes lachte je vriendelijk toe.

In het huisje draaide het speeltuinteam overuren, door het heerlijke weer waren die ijsjes niet aan te slepen.

Deze fantastische dag werd mede mogelijk gemaakt door: Snackbar Verhage, de snoepjesman op de markt Hoogendoorn en de vele, vele vrijwilligers.

Deze dag zijn er wel 503 betalende bezoekers geweest in onze mooie speeltuin.

HET WAS EEN TOPDAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

31 augustus: Care for Kids

Zaterdag 31 augustus 2013 is er van alles te doen in de speeltuin. De Nieuwerkerkse stichting Care for Kids is die dag aanwezig in de speeltuin, om hun stichting te promoten (zie de link op onze site als u meer van deze stichting te weten wil komen). Die dag is de entree gratis en er zijn nog meer verrassingen. Als jullie willen weten wat allemaal, kom dan zaterdag 31 augustus naar de speeltuin. Iedereen is welkom vanaf 10 uur.

Tot zaterdag 31 augustus!

Terugblik op ons eerste lustrum

Dit jaar bestaat de speeltuin “De IJsselkids” alweer 5 jaar en dat wilden we laten weten ook. Op Zaterdag 27 April is dit groots gevierd.

In 2008 hebben we de poorten van de speeltuin op 14 Maart geopend en nu bestaan we alweer 5 jaar de tijd is erg hard gegaan. We hebben veel naamsbekendheid verkregen in Zuidplas en verre omtrek er zijn gemiddeld 19.000 bezoekers per jaar geweest.

Deze dag is groots gevierd en is georganiseerd door onze feestcommissie die speciaal voor dit evenement in het leven is geroepen. De hele dag is er van alles te doen geweest zoals schminken er liepen veel kids gekleurd bij en ze waren dan ook spectaculaire gesminckt van spiderman tot vlinders. Eten was er ook zoals broodje hamburger, pannenkoeken, snoepjes en natuurlijk niet te vergeten een bekertje drinken. Dit keer is er ook een springkussen gezet die gesponsord is door snackbar Verhage ons dank daar voor. De NUSO bus is ook langs geweest met heel veel spelletjes die uitgezet werden door heel de speeltuin heen er was echt van alles zoals skelters, toren van pisa, blik gooien enz… Paardrijden kon er ook gedaan worden met de grote hengst Jaimbo die was zo groot dat je er hoogtevrees van kreeg als je er bovenop zat. En dan hadden we natuurlijk ook een clown die een paar uur bij ons op bezoek is geweest die had het zo naar zijn zin dat hij echt niet naar huis wilde we hebben hem gewoon er even uit moeten gooien anders was hij er nu nog geweest. Onze Klaas heeft ook deze keer zijn geliefde rad van avontuur tevoorschijn gehaald zodat we ook onze kas konden spekken voor de uitbreiding die op handen is. Er waren zoveel prijzen dat Klaas wel de hele dag achter elkaar door kon gaan. Van een mixer tot een zakje knikkers toe kon je winnen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag die we niet snel zullen vergeten, deze dag doen we graag weer over als we 10 jaar bestaan maar eerst komt de uitbreiding aan de beurt.

De vakantie gaat weer beginnen

De vakantie gaat weer beginnen. We zijn dan weer hele dagen open. We starten op  20 juli en eindigen met de vakantie weken op 1 september. We hebben een mooi veldje waar mensen kunnen picknicken of tentjes neer kunnen neer zetten (neem wel zelf kleedjes mee). Onze openingstijden zijn van 10:00 tot 17:30. We hopen op een mooie vakantie tijd met veel zon.

groetjes,
Jannie

Uitnodiging – Speeltuin IJsselkids bestaat 5 jaar

Hierbij willen wij U uitnodigen voor ons 5 jarige bestaan, dat wij vieren op zaterdag 27 april 2013! De feestelijkheden gaan van start vanaf 10 uur en duren tot 4 uur.

Er is uiteraard heel veel te doen voor alle kinderen, die deze dag met ons komen vieren. De kinderen kunnen een strippenkaart kopen, die ze kunnen inruilen voor allerlei (lekkere) dingen zoals pannenkoek, snoepje, drinken enz. Er is een springkussen, de NUSO bus komt met leuke spelletjes en nog veel meer. Ook is er weer een Rad van Fortuin, waar men voor een klein bedrag mooie prijzen kan winnen.

20130403 NUSO-BUS

Voor de inwendige mens zijn o.a. hamburgers, loempia’s en drinken te koop voor een klein bedrag.

Hopelijk tot ziens op 27 april!

 

Het bestuur.